Hej!
Jag heter Sofia och är författaren av denna blogg.
Jag har bloggat till och från sedan 2001, men efter en lång paus fylld med ”ska jag/ska jag inte”-tankar så bestämde jag mig för att fortsätta blogga. Nu försöker jag få ihop åtminstone några inlägg i veckan.

Jag föddes och växte upp i Piteå och bodde där i 25 år, men bor nu i lilla Härnösand. Jag bodde i Sundsvall i några år och träffade där människan som jag så gärna vill spendera alla mina dagar med, och som jag på något sätt lyckades dra med mig till altaret 2014 😄

Idag bor vi i ett hus inte långt ifrån Härnösands centrum, och familjen består nu av 6 människor och 3 icke-människor. De fem härliga människorna jag delar boende, vardag, och liv med är min make Peter, vårt gemensamma barn Zackarias, samt Tilde, Izabelle och Daniel som är Peters barn från ett tidigare förhållande.
I huset springer även tre katter runt: Mumman, Bobban och Mannen.

Zacke är ett så kallat HNB. Även kallat high need baby, plusbarn, överlevnadsbarn eller ett barn med extra allt. Kärt barn har många namn. Denna benämning är ingen ”diagnos” utan bara ett samlingsnamn för ett gäng ibland lite personlighetsdrag. Det sägs att ungefär 10% av alla barn är HNB.

Något som genomsyrar mitt liv är min kärlek till djur och natur, och min vilja att göra medvetna val som skonar så många jag kan, inklusive planeten vi bor på, från lidande. Efter att i hela mitt liv kallat mig själv djurälskare så insåg jag 2015 att det inte är snällt att äta sina kompisar, och blev vegan över en natt.
Bloggen fylls alltså mest av detta – vardagsliv, föräldraskap (inklusive Zackes diverse HNB-egenskaper), och vegangrejer i form av recept och tips.