Som jag nämnde runt samma tid förra året, så har jag & Peter en tradition att vid vår bröllopsdag varje år åka iväg och bo en natt på hotell. Bröllopsnatten spenderades på Södra Berget, första årsdagen likaså (i samma rum dessutom!), andra året i Gävle på Hotell Winn, förra året på Ulvö Hotell och i år bar det av till Västerås och Comfort Hotel.

Det blev en lite tidig resa i år, egentligen är vår bröllopsdag den 9e augusti. Det var från början tänkt att vi skulle åka ner och röja på Vegfest i Västerås i början på september, men då är Peter bortrest. Dagen efter vår bröllopsdag i år (alltså på min födelsedag) så åker vi ner till Stockholm med hela familjen så då gick den helgen också bort. Att åka iväg med alla barn en natt eller två varje sensommar har vi också som tradition. Det började med för att fira tjejernas födelsedagar, men handlar mer nu om att åka iväg och släppa vardagen, käka gott och skapa minnen tillsammans som familj. Nästa år ska vi försöka spara ihop pengar så vi kan åka utomlands en vecka eller två istället.

Anyhoo.. Vi hyrde bil och körde ner. Tanken var först att åka tåg för att göra det så enkelt som möjligt, men vi var för sent ute och istället för att betala 1100:- tur och retur som vi hade planerat och budgeterat för så hade priset blåst upp till nästan 2500:-! Så vi tog den billigaste lilla bilen hos Circle K och kom undan med 1500:- för 2½ dygn med fria mil, inklusive soppa. Hotellet var gratis då Peter hade en massa poäng kvar hos Nordic Choice. Billigt, just the way we like it! 🙂

Vi hade bara två planer: att käka god veganmat och att hälsa på två kompisar och samtidigt köpa konst av en av dem. Så jäkla skönt att ha en hel weekend att bara slappna av och njuta av varandras sällskap. Inga måsten, ingen stress, ingen lunch eller middag som måste inhandlas till och lagas, ingen disk som behöver göras. Det är så jäkla viktigt att vårda sitt förhållande och inte ta varken varandra eller själva förhållandet för givet. För oss har det nog gjort en markant skillnad att vi i alla år försökt ta hand om varandra och vår relation.

På torsdagen kom vi fram ganska tidigt, så vi tog oss en promenad innan vi ens hade checkat in. Skulle gå till en lekpark men innan vi hade kommit dit så hade Zackarias somnat 🙂

Veganza & Vegmesallad på Redfellas

Då gick vi runt, vad som kändes som, halva stan. Utan att ha ätit nåt. Så vi panik-letade upp Redfellas och käkade deras två veganska sallader. Så jäkla goda! På eftermiddagen hade vi planer på att gå till Veggoköket och äta, och jag skulle äntligen få köpa min efterlängtade Veggoköket-kopp som jag trånat efter i flera veckor. Men tyvärr stängde de tidigt den dagen, vilket vi inte hade koll på. Jag blev sååå besviken, jag har följt dem på Instagram så länge nu och hört så mycket bra om deras käk, det kändes lite som att äta där skulle bli som att få träffa sin stora idol.

Vegansk kebabrulle på Pizzeria Amore

Då tog vi istället en promenad till Pizzeria Amore. De har en stor vegansk meny med sallad, pasta, pizza, burgare, och rullar. Kolla in min mega-kebabrulle! Jag blev lite imponerad av mig själv att jag kunde peta i mig hela den där själv. Den var i alla fall sjukligt god, och av all veganmat jag ätit så är den fan en av de bästa nånsin!

Resten av kvällen spenderade vi i hotellrummet och kollade på Lucifer. Chromecast på hotellrummet är väl kanske den smartaste grejen på denna jord.

Fredagen hade vi inget planerat förutom att käka middag + köpa konst hos våra buddies. Eftersom våra kroppar kände av att vi dagen innan gått runt i fyra timmar (jag med ett 10 kilos barn på ryggen) så tog vi bilen.

Vallby Friluftsmuseum

Första stopp blev Vallby Friluftsmuseum. Där tänkte vi gå runt hur länge som helst och strosa medan Zackarias sov. Tror ni att han sov? Näe.

Vallby Friluftsmuseum

Vallby Friluftsmuseum

Vallby Friluftsmuseum

Det blev bra ändå, han fick ett nytt favoritdjur (get) och vi fick se en massa häftiga gamla byggnader. Älskar att turista! Men det var 28 grader och ingen vind, så inte det roligaste vädret att gå och bära ett barn i. Det blir så himla varmt och svettigt, inget vatten hade vi med till oss vuxna heller. Så där gick vi igen, jättehungriga och törstiga. Notice a pattern? 🙂

Det blev pizza på Amore igen! Denna gång tog jag deras B&W-pizza med champinjoner, soltorkad tomat, tzaybitar och ”veggyhack”, vad det nu var. Gott var det i alla fall! Peter var avis på min kebabrulle från dagen innan och käkade en kebabtallrik. Han blev kär nog att han gick och frågade personalen vad för ost och kebab de använde, tydligen köpte de båda direkt från Tyskland och vi blev mycket ledsna att det inte var något som vi själva kunde få tag på. Men allvarligt. Pizzorna var så goda att de typ är värda att flytta till Västerås för.

Förjävla god pasta!

På kvällen tog vi oss en promenad till våra vänner och blev bjudna på en förstklassig middag. In return hade vi tagit med oss öl från brorsans bryggeri, Allsta Bryggeri. Fast vi fick ändå mer än vad vi gav eftersom vi fick nöjet att äntligen träffa Your Highness, Grisen Astrid™ ♥. Vi skulle ju som sagt köpa med oss en piece Hollsten original, och det blev en som vi jävlat älskar. Peter fick välja vilken som skulle få följa oss med hem, så nu pryder den väggen i hallen. Där har vi tänkt hänga upp all konst som vi har en personlig koppling till. Zackes tavla som han gjorde till mig på mors dag, en tavla han fick av min vän Saga innan han ens föddes, en (eller kanske två) illustrationer som Ante gjort, och möjligtvis vårt vigselbevis eller några gamla tavlor från Peters mormor.

Det blev en sån där kväll som vi båda älskar – avslappnade diskussioner som varvades med god mat, god dryck, och genuina skratt.

På promenaden hem gick vi igenom ett bostadsområde. När vi är ute och sightseear, eller i allmänhet promenerar, så går vi hellre längre vägar och utforskar bostadsområden och tittar på hus och folks trädgårdar än att gå en kortare men tråkigare väg. Kolla vilket MASSIVT hus vi gick förbi! I vanliga fall skulle jag aldrig ställa mig och fota någon random strangers hus, men det var bara så jävla stort! När jag kollar på bilden så ser det inte ens lika stort ut som det gjorde i verkligheten!

På lördagen gjorde vi inte så mycket mer än att resa. Käkade frukost på hotellet, körde genom Gävle på vägen hem och käkade mer veganpizza. Dock blev vi lite besvikna då de inte höll Amores standard. Nu är ju pizza förstörd för all evighet typ, tills vi åker till Västerås igen 🙂

Gran Vego i vinkällaren

Gran Vego

Mitt i vår Västeråsvistelse kom vi på en ny tradition, förresten. Vi gillar verkligen traditioner. Eftersom vi har en vinkällare som är relativt oanvänd och tom så har vi börjat, från och med denna resa, att i varje ny stad vi besöker köpa hem en flaska veganvin. Härnösands utbud är inte så himla stort och vi har nog druckit halva utbudet redan. Idén kom när jag såg att ett av Västerås Systembolag hade vinet Gran Vego som jag velat köpa så länge. Så jag skrev en liten etikett, i vilken stad vi köpte det och vad vi hade för business där.

Jag har ingen aning om det går att lagra vilka viner som helst, jag har för mig att jag läst att skruvkorksviner inte är att rekommendera. Men what do I know, jag får väl googla.

Det var i alla fall summeringen av vår resa. Promenader, mat, och bara good feelings under hela resan! Jag känner mig lite missnöjd över att jag gjorde det dåliga beslutet att inte ta med mig någon kamera, men jaja.. får väl acceptera att det egentligen inte spelar någon roll förutom i mitt eget huvud.

Nu ska jag gå och pussa på mina två dudes. Hoppas att ni alla får göra något lika trevligt denna söndag!