Nåt folk alltid nämner när det pratas om att bli en framgångsrik bloggare är att bloggen måste ha en nisch. Det vill säga att den hamnar inom en speciell kategori eller ämne och inte är så spretig.

Nu har jag också tänkt nischa min blogg, men endast för att begränsa vad jag skriver om. Ska jag skriva om hela mitt liv så blir det så väldigt många områden och jag får lite intern stress och press på att prestera, jag har inga planer på att försöka lansera bloggen som någon framgångsrik plattform och därför känner jag att det är onödigt att känna sig så pressad av sin hobby.

Jag började blogga 2001. På den tiden skrev jag på engelska och bloggade av den anledningen att jag ville utveckla mitt engelska språkbruk och vokabulär. Sedan blev jag arbetslös och bloggen blev på svenska, ett tidsfördriv helt enkelt. Där ett tag blev den en renodlad hundblogg efter att Zeus kom in i våra liv. Efter att vi flyttade till Sundsvall så blev bloggen ett ställe att uppdatera våra nära & kära om hur våra liv såg ut. När jag & Peter träffades och vi flyttade ihop så skrev jag i princip endast för min mamma men när hon sen ett tag efter hängde med oss och också flyttade till Härnösand så blev bloggen till vad den är idag – en samlingsplats för alla mina virriga tankar.

Men det är som sagt väldigt många tankar, så framöver så kommer bloggen begränsas till ämnena:

  •  Veganism.

Som t.ex. recept, tips & tricks, och hur en enklare kan leva ett liv fritt från animalier och djurtestade produkter. Det är oftast svinlätt, jag lovar! 🙂

  • Föräldraskap

En självklarhet för mig. Jag vill ju dokumentera Zackarias liv och allt som händer runtomkring honom. Kanske lite barnshopping ryms här också.

  • Trädgård, odling & plantering.

  • Huslivet.

Lite av en paraplyterm. Men här förmodar jag att diverse inredning, projekt, DIY och sånt kommer klämmas in.

  • En mer hållbar vardag.

Inte riktigt säker på att detta är rätt terminologi, men med detta menar jag att göra val som skonar oss själva och vår natur, och vår plånbok! Återbruk och sånt, ni vet 🙂

Sedan kommer det även komma inlägg som inte har med detta att göra, som när något speciellt händer och jag vill dokumentera. I sommar ska jag och Peter som vanligt åka iväg och bo en natt på hotell för att fira vår bröllopsdag. Vi kommer även åka iväg med alla barn för att fira tjejernas födelsedagar, sånt är alltid kul för mig att gå tillbaka och läsa om.

 

Dessa ämnen kommer såklart inte tilltala alla, men jag kommer fortsätta meddela på Facebooksidan, Instagram och @svanslings Instagramstory när jag uppdaterat bloggen. Låter det ointressant så är det ju så enkelt att inte klicka på länken 🙂