Jag har i hela mitt liv varit ganska skraj för brännässlor. Lite som att få en spruta, jag vet att det egentligen inte är någon större fara, men undviker så gott jag kan och får lite panik när jag står framför ett möte med dem.

Såklart skulle Universum ge mig det jag tänker på. Thoughts become things. Jag tänker ”Vill inte ha nässlor!” och Universum hör ”Nässlor!”. Vi har massvis på gården.

Pioner med nässlor

Det hela började med denna bild som jag laddade upp i en trädgårdsgrupp på Facebook. Jag frågade om det var ogräs eller något som kanske planterats av de förra ägarna, och fick typ 20 pers som sa att det var pioner. Sedan kom diskussionen in på nässlorna och hur jag skulle kunna bli av med dem. Min kompis Sara tipsade om att det gick att göra pesto på nässlor, vilket gjorde mig nyfiken. Googlade på nässelgrejer i typ två timmar och bestämde mig sen för att försöka få bort rötterna runt pionerna, men att spara alla nässlor och göra något av dem. Jag gillar ju trots allt inte svinn 🙂

När Z sov med Peter så bestämde jag mig på impuls att rensa. Visst blev pionerna lite finare utan deras nässelkompisar?

Plockade vid pionerna och i ett annat hörn av gården. Vi har en massa i gräsmattan också men jag orkade inte gå och leta där. Mosade ner allt i en kompostpåse (är tydligen aja baja att ha i plastpåse för att de ”svettas” och blir ledsna) och tänkte inte på hur mycket det till slut blev.

Men kolla! Så här mycket nässlor blev det efter att jag rensat dem!

Det blev en massa rötter kvar så vi kommer nog få mer nässlor som växer upp. Denna omgång tänkte jag torka dem och göra pulver, det känns enklast att börja med. När brorsan kommer i sommar skulle han ta med sig jäst så jag kan testa att göra nässel-öl.

Can’t wait! Återkommer med recept om det är något att ha 😊