Big news, snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv!

De som känner mig IRL (går det fortfarande att använda det ordet?) vet att jag i 4 års tid har pendlat till mitt jobb i Sundvall. När jag började jobba där fanns inte någon tanke alls på att flytta till Härnösand. När jag träffade Peter så gick det väl ”okej” trots att jag är en hemmakatt, och familjemänniska av rang. Oavsett transportmedel så klipper jag 1½-3 timmar per dag av familjetid genom att pendla.

Vi har försökt klura och pyssla för att se om det skulle funka att fortsätta jobba i Sundsvall efter föräldraledigheten. Men tiden räcker inte till, och för att få tiden att funka så skulle istället vår ekonomi bli lidande.

Så i början av april spontansökte jag ett jobb. Ett enda, som jag var lite rädd att söka eftersom det i princip var drömjobbet. Tänk om jag inte skulle få det, kanske det värsta som kan hända en maladaptiv perfektionist. Just den aspekten har fått mig att inte söka jobb som jag verkligen velat ha förut, jag har hellre skippat det än att få ett nej.

Men nu sökte jag i alla fall. Och efter många telefonsamtal, två intervjuer, och i princip endast goda och självsäkra tankar från mitt håll, så skrev jag tidigare på anställningsavtalet för mitt nya jobb. Ett jobb i Härnösand!

För mig är det ingen liten grej att byta jobb. Jag gillar trygghet, är en lojal person, som dessutom uppskattar rutiner. Jag har sagt upp mig från mitt fasta jobb. Där har jag arbetat varje dag i 6 år, med folk jag tycker om och är van vid. Nu kommer nya rutiner, med helt annorlunda människor i en alldeles ny miljö. Och inom en arbetskategori som jag inte har någon erfarenhet alls av!

Men det känns så himla kul, spännande, peppigt, och nytt! Jag börjar inte förrän i slutet av augusti, så nu har jag 3 månader att njuta av sol, familj, ledighet och att spendera 100% av min vakna tid med Zackarias. Och det bästa av allt när jag börjar jobba, jag slipper stå och vänta på bussen 1½ timma innan jag börjar jobbet 💛