Finally, nu kan vi officiellt säga att våren är här för att stanna och jag är så jäkla glad över det! Solen skiner nästan varje dag och jag slipper känna kyla ända in i benmärgen varje gång jag går ut. Nu får jag äntligen börja tänka på utformningen av trädgården och bloggen kommer därför sakta men säkert fyllas av såna inlägg. Därför fixade jag en ny kategori för detta + liknande inlägg – DIY. DIY betyder ju, som kanske många vet, Do It Yourself. Jag ska försöka få ihop en härlig trädgård på väldigt begränsad budget, dessutom 🙂

De senaste veckorna har snön tinat i rasande fart och det känns som att vi kommer vara snöfria när som helst! Det trodde jag verkligen inte med tanke på att vi haft snörekord i länet denna vinter. Tomten är nästan fri från snö förutom några få högar som jag har tänkt skotta bort och sprida ut i helgen. Äntligen känns drömmen om min första trädgård börjat kännas som mer som verklighet än bara en dröm! Dock har jag har haft lite svårt att planera det hela, av några anledningar.

För det första så hann vi inte bo i huset nog länge innan snön kom att jag ens kom ihåg hur gården såg ut. Där det är tänkt att jag ska plantera så finns det redan något planterat sedan innan men jag vet inte vad. Sedan är det tänkt att trädgården ska bli integrerad med den fire pit* som vi har tänkt bygga ihop, men även den är vi helt förvirrade kring och vet inte hur den ska se ut än. Jag har hittat massor av inspiration på Pinterest men vi kan bara inte bestämma oss om vad vi älskar mest eller hur en kombo av alla olika fire pits skulle se ut. Den blir också lite knepig eftersom vi inte tänkt lägga några stora summor där, heller.

Tidigare i veckan tog jag i alla fall det första stora steget mot trädgården, vi besökte Plantagen i Sundsvall. Där köpte jag lite frön, olika sorters jord, och små krukor att sätta fröna i. Så spännande! Jag trodde aldrig att jag kunde vara så pepp på att stoppa saker i jorden! Nu när jag skriver detta så inser jag att jag missade att köpa morot och smultron. Jag får väl ta det vid nästa tripp, då ska även potatis inhandlas.

Det blir alltså potatis, morot, rädisor (råkade köpa två), röd lök, gul lök, sockerärtor, gurka, tomat, smultron, och även jordgubbar (ska få plantor av svärmor), och paprika som jag sparat frön av sedan innan. Kanske även något mer? Jag är så pass nybörjare att jag inte vet hur mycket plats detta kommer ta. Peter har fixat 10 (tror jag) pallkragar till mig, men även med den vetskapen har jag ingen aning om hur mycket plats de tar eller hur de kommer arrangeras..

Jag är väldigt oförberedd för detta års odling, men som med det mesta i mitt liv så blir nog detta en learning by doing experience. Det brukar bli som bäst då 🙂

En fire pit är som en grillplats, fast mer tänkt som en plats att umgås än en plats att grilla.