Länkar till Etsybutikerna finns längst ner i inlägget.

Jag beställer från Etsy några gånger per år. Vanligtvis är det presenter och gåvor till andra (exempelvis när jag är med i en Redditgifts exchange), men även saker till mig själv också. Speciellt när det gäller småsaker som jag vill köpa men inte hittar något som jag gillar i butik.

För er som inte vet vad Etsy är så är det en marketplace (svenska ordet för detta är ??) för saker som är handgjorda eller vintage. Jag ÄLSKAR hantverk, men innan jag hittade Etsy så köpte jag inte så mycket sånt eftersom det i butik brukar vara ganska dyrt. Vilket det borde vara! Men på Etsy hittar du saker i alla prisklasser. Vem som helst som är skapare kan sälja där. Det finns fotografier, illustrationer, böcker, smycken, kläder, symönster, muggar, mattor, mobilskal, trädgårdsrelaterade saker.. Alltså, allt. Både redan tillverkade saker men det går även att beställa custom saker, dvs speciellt tillverkat just för dig!

För ett tag sedan kände jag en så stark känsla över att jag, för min personliga utveckling samt psykiska hälsa, behövde börja skriva igen. För min egen skull (alltså inte blogg-style) och på papper (och inte digitalt). När jag var yngre skrev jag hela tiden, men nu för tiden skriver jag inte ens brev.

Vi har ju inte de bästa förutsättningarna i Härnösand för shopping, men jag letade på alla ställen jag kunde hitta efter en fin skrivbok men hittade ingen i min stil. Jag letade även efter en lite tunnare bok, då jag vet av erfarenhet att jag sällan skriver ut böcker som är av den tjockare sorten. Jag hittade ingen som jag blev riktigt kär i och letade därför i två dagar på Etsy för att hitta en passande bok. Vet ni hur många sidor en måste gå igenom när en söker på saker som ”dot grid journal”, ”bullet journal”, ”diary”, ”journaling”, etc? MÅNGA 🙂

Min köp-process går till så att jag letar fram jättemånga olika alternativ bara utifrån första ögonkastet. Sparar alla, och när jag anser mig ha tittat igenom och hittat nog många så börjar urvalsprocessen. Jag väljer bort de som är för dyra, för stora, för små, för hög fraktkostnad, osv. Till slut finns det bara några kvar och då är det bara kvar att bestämma mig för vilken jag gillar mest.

Och till slut hittade jag min älskling, titta så fin! Illustrationen är gjord av säljaren, och den är även handbunden, sydd. För mig är det en speciell känsla att skriva i en sån bok, det blir lite mer personligt på något sätt.

Jag menar, titta bara på kuvertet som min bok kom i! Det är så här nästan varje gång jag beställer från Etsy, säljarna lägger så mycket energi för att hela beställningen ska vara bra, fin, speciell och unik. Att få ett sånt här paket i posten gör min själ glad. Jag känner mig väldigt uppskattad som kund när personen jag köpt något från väljer att lägga tid på mig, även om jag bara beställt en liten grej, eller något för en skitsumma.

Jag ska försöka lära mig lite kalligrafi och hand lettering i samma veva som jag börjar med min BJ, för det är ju bara så jäkla fint! Jag blir avundsjuk varje gång jag ser någon som är duktig på det och vill så gärna lära mig, så istället för att vara avis och känna mig bitter för att jag inte kan, så ska jag nu vara avundsjuk samtidigt som jag försöker lära mig 🙂

Tanken är att jag ska använda boken som Bullet Journal. En Bullet Journal är en blandning mellan kalender, dagbok, att-göra listor, skissbok. Vad du än har i hjärnan kan hamna på bokens sidor. Det finns en speciell ”stil” att använda för att skapa en Bullet Journal, men det kan jag göra ett speciellt inlägg om någon annan gång för att det är en hel värld i sig själv 🙂 Vanligtvis används böcker med prickiga sidor istället för randiga som jag har, men jag blev så kär i boken att det inte spelar roll för mig just nu.

Jag köpte även tre stycken washi tapes från en annan säljare, jag tänker att det kan vara fint att ha lite färg i boken och att tejpen kan funka som avdelare om jag ska skriva olika saker på samma sida eller uppslag. Jag har aldrig använt washi tape till något sånt här förut, vanligtvis använder jag det för att slå in paket med, haha!

Nu ska jag i alla fall nöta YouTube videos och diverse bloggar om bulley journaling och att lära sig kalligrafi och hand lettering. Kanske nog mycket att jag lär mig något och kan sätta ihop en liten lista med läs- och titt-tips om en vill lära sig!

Boken kommer från Etsybutiken Becky Thorns Designs, och washi tapes från Note and Wish.