Idag tog jag och Z en trevlig liten promenad i -20°, minst sagt friskt om jag får säga det själv. När solen väl låg på så var det dock underbart, så jag vill absolut inte låta klagig!

Men låt mig sätta en liten reminder till mig själv: ta på dig ett par täckisar innan du ger dig ut på promenad i kallt väder, människ! :O

När vi var på babysimmet i måndags så började jag och några andra föräldrar prata om öppna förskolan, var den låg och så. Vi har aldrig varit dit förut, så då bestämde vi att vi skulle gå dit idag.

Sagt och gjort, efter en morgon där ungefär allt hemma som kunde gå fel faktiskt gjorde det, så tog vi oss fram till Stor & Liten. En halvtimma senare än vad vi hade tänkt, men bättre det än att vi inte gick dit alls.

Vi sjöng lite sånger, fikade, och sedan lekte Z runt andra barn så bra att jag inte tror att han skulle märka om jag försvann därifrån. Jättestora och fräscha lokaler med olika aktiviteter för barn i alla åldrar. Jag trodde att Z skulle röja runt och bete sig som en galning som han gör här hemma, men han var så himla lugn och snäll. Han hade en tendens att gärna vilja ta andra barns leksaker, och även att leka så nära andra barn att de nästan klättrade på varandra. Jag vet inte om det är till vanligheterna eller inte, men för att summera hans beteende så ger det mig hopp om att han kommer ha kul och förhoppningsvis känna sig trygg även utan mig, den dagen han ska börja förskola.

Konstigt nog hade han faktiskt lite energi kvar när vi hade klätt på oss och skulle gå hem, så när vi stod och väntade på gratisbussen hem så tog jag ett impulsbesök att försöka jaga en sån där löstagbar krage till honom. Han har ett glapp mellan overallen och mössan och vi har fram tills nu löst det med att vira en filt runt halsen och överkroppen.

Ingen krage på Lindex, men däremot söta sockar! Av någon anledning så finns det aldrig mer än ett par sockar till Zacke här hemma, så jag köpte hem fyra par.

Vidare till H&M där vi hittade fyra olika. En stickad, som jag vet skulle bli alldeles för varm för honom. Och tre i trikå, varav två var i neutrala färger. Det fick bli den gulligaste av de fyra – den med dinosaurier på! 🙂

På vägen hem somnade Z och när vi kom hem lämnade jag vagnen ute så att han fick sova. Han vaknar ALLTID så fort vi kommer in, oavsett om vi ska in på någon affär eller här hemma, och då spelar det ingen roll om han är dyngtrött heller. Men get this, han sov 45 minuter ute! Tack och lov hade temperaturen hunnit upp till -10°, och jag är så tacksam att jag kunde vara inne och göra det en förälder gör när ens barn sover så sött ute i vagnen – plocka ur och i disken 😀

Sedan trodde jag att han skulle sova vidare om jag gick ut med soporna, men tyvärr var jag för högljudd. Jag lyckades dock få av honom ytterkläderna och lägga honom mot axeln bekvämt nog för att han snoozade till medan jag kunde göra kaffe och fixa så att jag kunde dricka kaffe och skriva detta inlägg sittandes i soffan medan han sov i mitt knä 🙂

Nu leker vi på golvet och sedan ska vi nog ta ett bad och bara mysa resten av dagen 💚