Förbered er på ett långt inlägg med mycket bilder!

Lite då och då har en av mina favoriter bland bloggar och Instagram, Ekotipset, tävlingar. Ofta handlar det om presentkort på valfri ekobutik från listan på deras hemsida, och tävlingarna handlar bra nog om att ge ekologiska tips!

Jag är sällan (!) med i tävlingar, speciellt när det gäller att jag ska motivera varför jag bör vinna. Jag är jättegärna med och tävlar men har oerhört svårt att säga att jag behöver eller bör vinna. Jag är ingen person som lägger pengar på extravaganta saker, köper sällan något till mig själv som inte är second hand (älskar Tradera och Facebooks köp/sälj!), och då köper jag ju i princip endast saker som jag vill ha och inte sånt jag behöver eller bör ha. Vad jag behöver och bör ha är ett tak över huvudet och mat, och det har jag ju redan, såatteh…

Anyways, det jag hade tänkt komma till är att jag gärna är med i tävlingar där jag ska tipsa om en produkt eller liknande. Lika mycket som jag älskar second hand så älskar jag även att tipsa och att bli tipsad, just därför utökade jag ju även bloggens Instagramkonto till ett vegan/ekotipskonto.

Jag vann i alla fall en tävling! Vi skulle berätta om det bästa tipset vi hade hittat genom Ekotipset, och för mig var det flera tips i ett. Så här såg mitt Instagraminlägg ut som gav mig tusen frickin’ spänn!

 

Det här skrev jag om igår på mitt ”privata” konto (@svansling), och insåg hur kul det var att komma med lite snabba tips, så från och med nu kommer jag köra vardags-vegantips på detta kontot också 🌱 Att välja ekologiskt och veganskt är så himla lätt, här kommer några initiala tips: @ekotipset kan ni följa om ni är ute efter tips om ekologiska varor, butiker, och även där vardagstips. Ibland kommer även tips om rabattkoder! Det var genom @ekotipset som jag hittade @mulieres.se, ett både ekologiskt och veganskt tvättmedel. När jag sedan skulle beställa från @apotea.se så tipsade @ekotipset dessutom om att dom hade 15% rabatt 😍 Alla @mulieres.se produkter är dessutom biologiskt nedbrytbara, dofterna kommer från eteriska oljor, och förpackningarna är från återvunnen och biologiskt nedbrytbar kartong som innehåller 70% mindre plast än andra städprodukter. På deras hemsida tipsar de om att kapa förpackningarna på hälften och använda dem som krukor att plantera vårblommor i 🌷 Så @ekotipset för att hitta ekologiska grejer, @mulieres.se för ekologiskt, veganskt och bra för naturen-tvättmedel och @apotea.se för att beställa (de har alltid gratis frakt) 🌱🌍💻 @ekotipset har dessutom ett systerkonto, @vegotipset, som kommer med betydligt fler och bättre tips än vad jag någonsin kommer göra. Och använder heller inte så jäkla många ord, som jag aldrig kan hålla mig ifrån att göra 😄 #ekotipset #vegan #veganskt #vegantips #ekologiskt #vardagsvegan #vardagsvegantips

Ett inlägg delat av S V A N S L I N G . c o m (@svanslingdotcom)

Visst har jag tidigare sagt att jag är dålig på att hålla saker kort? Jag kan säga att det jag skrev på @svansling-kontot var ännu längre 😉 Men jag står fortfarande vid mitt ord, jag tycker oerhört mycket om Mulieres tvättmedel och hoppas att Apotea, där jag köper grejer ifrån minst en gång i månaden, kommer ta in deras städprodukter också.

Vinsten valde jag att ta ut på Jordklok, en så jäkla bra butik! Så mycket ekologiskt och veganskt, söker du till exempel på ”vegan” så får du fram 853 träffar och i varje produktkategori går det att välja filter som endast visar t.ex. veganskt, vegetariskt, och Leaping Bunny-märkt (ej djurtestat).

Vet ni hur svårt det är att handla ihop grejer för tusen kronor? Först hade jag tänkt köpa hem blöjor och våtservetter för hela pengen men kände att det skulle kännas lite tråkigt, det köper vi ju ändå och är en utgift vi ”måste” dras med, så varför inte lyxa till det och köpa lite grejer som jag velat testa eller som jag känner är lite lyxigt och annars inte skulle ha köpt?

Här är vad jag klickade hem!

Fatta så sjukt mycket grejer det går att få hem för en tusing. Jag har knappt hunnit testa några av dem så har inga recensioner på grejerna än, jag tänker att jag lägger upp dem på Instagram när jag väl lyckats forma mig en åsikt, men tills dess så kommer här beskrivning och länk till alla grejer. Bildbomb!

iChoc Expedition Sunny Almond, en vegansk mörk mandelnougatcrisp. Jag har testat alla andra smaker av iChoc och gillat dem, så jag hoppas att denna är lika god!

 

Himalayasalt från Urtekram. Går att använda som vanligt salt men jag ska ha det till något helt annat, om det funkar och blir bra så berättar jag mer om det senare 🙂

 

En ekologisk nätpåse för frukt & grönt. Kanske det bästa av allt jag fick hem. Jag HATAR alla jäkla plastpåsar för frukt & grönt i affärerna och brukar bara lägga ner alla grejer rakt ner i min handlaväska. Inte optimalt om jag köper typ tomater, då brukar de hamna längst ned och riskeras att mosas. Jag är orimligt glad att jag köpte denna 🙂

 

Eye enhancing set från EcoTools. Ett set med fyra borstar fast med borstar på båda sidorna så borstarna tar mindre plats. Detta känns för mig som en riktig lyxvara och är inget jag skulle ha köpt om det inte var så att jag hade vunnit presentkortet.

 

Nässelte från Clipper. Jag gillar verkligen örtte men har aldrig druckit eller ätit nässla förut, så det ska bli spännande att testa!

 

Duschpuff från EcoTools. Den är exfolierande och helt och hållet tillverkad av återvunnen plast!

 

Återanvändbara rengöringspads från Imse Vimse. Tillverkade av ekologisk bomullsfrotté, hur bra som helst att ha istället för att köpa engångs-bomullspads!

 

Ett litet foundationprov från puroBIO Cosmetics. Jag har aldrig ens hört talats om detta märke förut, men det är veganskt och därför värt ett försök. Jag valde den ljusaste färgen som gick att beställa men min erfarenhet säger att de ändå brukar vara för mörka. Vi får väl se!

 

Umamibuljong från Kung Markatta. Dessa köpte jag till Peter – värsta romantikern jag är, right? Jag har hört massor av bra grejer om den här buljongen men har aldrig testat själv (och det har inte Peter heller), så det ska bli kul.

 

Loofah från EcoTools. En till exfolierande grej, men denna tänkte jag att vi skulle ha i badkaret medan vi använder svampen i duschen. Den är gjord på loofagurka, något jag aldrig i mitt liv hade hört talats om förut, jag har alltid trott att ”loofah” bara varit namnet på produkten och inte materialet! Jag försökte googla men hittade inget info om vad den är, en gurka antar jag.. eller?

 

Scourcing pad från Iris Hantverk, alltså en sorts skursvamp gjord på återvunna PET-flaskor och textilier samt nötkärnor och bönskidor som kommer som biprodukt från matindustrin. Jag tycker att det är galet intressant att såna grejer kan användas till såna här produkter. Vi hade tänkt använda den istället för Svinto typ, för kastruller och liknande.

 

Ännu en skönhetsprodukt (jag blir ju typ beautyguru snart), Glamour Look mascara från Benecos, Och ännu ett märke som jag aldrig hört talats om, men när det är veganskt… Min gamla mascara är urtorkad som tusan och jag har varit för snål för att köpa ny (150+ spänn för kladd på ögonfransarna!) så jag är väldigt tacksam över att denna fanns på Jordklok 🙂

 

Klimatneutralt och biologiskt nedbrytbart allrengöringsmedel från Attitude. Citrusdoft dessutom, my fave!

 

Dusch- och badgel från Faith in Nature. Igen, citrus! ♥ När jag hade hår så använde jag Faith in Natures schampo och balsam och ääälskade alla sorter jag hann testa. Ekologiskt och veganskt – det blir ju inte bättre än så!

 

Kallpressad sesamolja från Crearome till Zackepacke, för att ha i badet och för att smörja kroppen med. Vi hade en annan olja från samma märke förut, men vi var slarviga flytt-föräldrar och tappade bort den i flytten till huset 🙁

 

Tvättnötter! Jag är så jäkla pepp på att testa och se om de funkar lika bra som jag hoppas, jag har blivit tipsad om att använda tvättnötter sååå många gånger. Det kommer dock ta ett tag innan jag hinner testa, jag tänkte köra igång när Mulieres tvättmedel tar slut och det är ett bra tag bort.

 

Och sist men inte minst, essentiella/eteriska oljor från Crearome. Citrongräs, citron och lavendel. Jag har tre användningsområden som jag tänker att jag ska använda dessa i – som doft tillsammans med tvättnötterna, att diffuse-a (vad heter det på svenska?), och sen någon gång hade jag tänkt försöka göra egna sojadoftljus.

 

Nu är jag superpeppad på att börja använda alla grejer. Kanske jag börjar med chokladen, ikväll… 🙂 🙂 🙂