Äntligen! I oktober lanserade Kung Markatta vegankorvar i två olika smaker, och som vanligt så antog vi att vi inte skulle få chansen att smaka dem. Härnösand har ett basutbud av veganska halvfabrikatsprodukter, men ofta inte mer än så. Kommer det nya produkter så är det oftast från butikernas egna märken.

Men Coop Forum has been stepping up their game och det poppar faktiskt upp lite produkter i både skafferi-, kyl- och frysavdelningen 😍

Vi köpte båda sorterna: rökt och mild.

Som tillbehör körde jag på min favoritkombo: ketchup, vitlöksdressing och gurkmajonnäs. Vitlöksdressingen gör vi (Peter) själva av Oatly iFraiche, pressad vitlök och örtsalt, samma med gurkmajonnäsen som bara består av Coop Xtra majonäs och bostongurka.

Båda korvarna hade, enligt både mig och Peter, väldigt bra konsistens. Fast, och lite mer tuggmotstånd än en korv gjord på djurmuskler. Vi stekte våra, men de skulle nog passa riktigt bra på grillen också.

Min favorit var den milda. Den smakar precis det, och har en riktigt bra grundsmak utan några konstiga bismaker. De milda är kortare än vanliga korvar, typ lite längre än prinskorvar, och har nästan den bleka färgen som sojakorvar hade för 20 år sedan. Vi stoppade två korvar i varje korvbröd.

Peter gillade mer den rökta, den har samma storlek som de flesta grillkorvar. Vid första tuggan påminner den mycket om Astrid & Apornas Hot Chörizo, men efter ett tag går smaken över till en rökig paprika med lite sting i.

Vi köpte båda paket på extrapris, 39:90:-/st på Coop Forum i Härnösand, jag vet inte vad de kostar i vanliga fall. Som de flesta veganska halvfabrikat så är priset ganska saftigt, de två paketen räckte som middag till mig & Peter. Alltså 80:- plus kostnad för korvbröd (25:-?) och ingredienser till tillbehören. Det är inte ett problem för oss som så väldigt sällan köper halvfabrikat, förutom för att testa dem, men ändå. Få köttisar skulle köpa ett paket korv gjorda av nermalda djur för 40:- 🙂

Hur som helst får båda korvarna tummen upp från oss båda! Värda att testa om ni känner att ni har råd.