Nu höll jag på att glömma! På min story på Instagram lovade jag tidigare i veckan att lägga ut receptet på one pot pastan vi gjorde förra helgen. Det brukar bli att jag säger såna saker och sen glömmer av om ingen påminner mig (Ja, Beatrice! Förlossningsberättelse kommer!), men nu kom jag faktiskt ihåg själv. Heja mig! 🙂

Jag älskar för övrigt att göra one pot pasta. Samla alla ingredienser i samma kastrull och koka bara, i princip. My kinda food! Jag är verkligen ingen bra matbloggare märker jag nu när jag sitter och kollar igenom bilderna jag tog. Ingen bild förmedlar hur jäkla god denna pastarätt var, dessutom kom vi på mitt i matlagningen att jag kanske skulle lägga ut receptet på bloggen så tyvärr har jag inga bilder på förberedelserna heller.

Jaja, you’ll have to take my word for it. Den är gooood!

One pot pasta med kokosmjölk & krossade tomater
Maträtt: Huvudrätt
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
 • 1 stor el. 2 små gul lök, hackad
 • 3-4 vitlöksklyftor, pressade
 • 1 stor el. 2 små zucchini, hackad
 • 1 stor el. 2 små röd paprika, hackad
 • tesked röd currypasta
 • 2 förpackningar krossade tomater
 • 1 förpackning kokosmjölk
 • 2 deciliter frusna ärtor
 • 250 gram baby- el. körsbärstomater, halverade
 • tesked citronjuice
 • 4 portioner kortpasta med kort pasta menar jag just det, dock EJ snabbmakaroner!
 • salt, efter smak
 • peppar, efter smak
Instruktioner
 1. Stek löken i en kastrull i ca 2-3 minuter, så den blir lite mjukare.

 2. Tillsätt vitlök, zucchini & paprika, och stek 2-3 minuter till.

 3. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom tomaterna, salt och peppar.

  Dvs: röd currypasta, krossade tomater, kokosmjölk, ärtor, citronjuice, och pasta.

 4. Låt puttra tillsammans tills pastan är ganska al dente <i>(alltså med ganska mycket tuggmotstånd)</i>.

  Tillsätt sedan tomaterna, och låt puttra i 2 minuter till.

 5. Krydda med salt & peppar efter smak.