Jag tänker att det är lika bra att snabba på (ja, 3½ veckor after the fact är snabbt nog för mig!) att skriva om min upplevelse med Stockholmsresan och att se Foo Fighters live, för det kommer förmodligen bli en hel del inlägg om huset när vi väl fått nyckeln, håller på med flyttgrejs, och har flyttat in.

Jag har de senaste åren träffat min livs kärlek. Fått livet förgyllt med tre helt makalöst härliga bonusbarn. Gift mig med personen som fått mig att inse vad äkta kärlek verkligen är. Kämpat med att försöka bli gravid, och som efter tre år resulterade i den mest fantastiska lilla människan jag någonsin träffat. Köpt ett helt jävla sjukt awesome hus.

Och nu. Sett mitt absoluta favoritband live och kan, enligt Spotify, titulera mig som en av deras största fans i Sverige. För en månad sedan fick jag ett mail av Spotify som halvt fick mig att ramla av stolen. Jag var tvungen att faktiskt kolla så att det inte kom från något fake- eller spamkonto. Men nej, det kom faktiskt från Spotify, och såg ut så här:

Som tur var så satt jag med telefonen i handen när jag fick det. Läste mailet i all hast och skickade en screenshot till Peter, som då var på utbildning. Han svarade typ ”BOKA!!!!” utan att tänka sig för. När jag hade fått bekräftelsemailet att vi stod på listan så började tankarna komma. Barnvecka? Nej. Hur gör vi med Zacke? Han får förstås följa med, i sjal och med stora kåpor på. Är Peter ens ledig? Ja, det var ju den biten som kunde krångla till det ordentligt. Peter har väldigt svårt att på kort varsel bara ta ledigt hur som helst, men än en gång hade vi tur för han var ledig både dagen för spelningen och dagen efter.

Läste mailet en gång till och såg att det var 18-års gräns. För att vara på den säkra sidan så hörde jag av mig till arrangören och frågade om det var okej att ta med Zacke dit. Nu i efterhand så inser jag ju vilken oerhört dum och bisarr tanke det ens är – vem faan tar med sig en 4-månaders bebis på rock-konsert? Istället bokade vi ett familjerum och tog med oss vår lifesaver Michelle som var med Zacke medan vi var på spelningen.

För att summera hur vår dag såg ut innan spelningen: vaknade för sent och kom därför iväg senare än tänkt, vilket egentligen var bra då fjärrvärmecentralen precis utanför vår lägenhetsdörr började tokspruta vatten och vi hann ringa hyresvärdens journummer kanske 10 gånger innan de ens svarade. Bilfärden till Stockholm gick relativt smärtfritt och vi hade god tid på oss ändå, tills vi kom fram till Stockholm centrum och det tog oss nästan 1h att ta oss mindre än en kilometer :/

Först fick vi åka till Scandic Grand Central och hämta armbanden som vi behövde för att komma in på spelningen. Sedan snabbt som tusan till hotellet, jag stannar och pumpar pattarna för glatta livet medan Peter och Michelle jagar något ställe som hade vegansk take away-käk. Käkar sushi på rummet samtidigt som vi gör oss i ordning.

SEN VAR DET DAGS! Vi var båda två så sjukt nerviga redan i kön. Helt jävla sick att två fattiga bonnlurkar fick chansen att se deras favoritband live, dessutom gratis, bara för att vi nött deras musik på Spotify!? Faktiskt blev vi lite lugnare av att vi (läs: jag) hittat två nya buddies på Facebook som också hade blivit bjudna dit, så direkt när vi kom in så mötte vi dem på en öl. Fast jag drack bara en halv öl för att jag verkar ha blivit någon slags ölsnobb som bara gillar lambic, saison, suröl och öl från brorsans bryggeri, Allsta Bryggeri 😉

Bild från rockbladet.se

Platsen för spelningen var hemlig fram tills att vi hämtade våra armband, och det visade sig att den var på Vasateatern. Det är en himlarns liten venue för ett världkänt rockband som är, ja.. bäst 🙂 Kolla bara hur långt fram jag och Peter hamnade! Det var så lite folk där och en så bra lokal att känslan var att man skulle ha fått en fantastisk plats oavsett var man hamnade.

Jag vet inte hur jag ska summera hela spelningen förutom att det var fantastisk! Att vara några få meter ifrån sina musikidoler är en galen känsla. Hade jag kastat min mobiltelefon så skulle jag ha träffat Dave rakt i nyllet, tror inte att jag har nog med power för att kasta hårt nog för att träffa Rami eller Taylor, som befann sig längst bak på scenen.

Även känslan att ha något gemensamt med alla som var där var en bisarr sådan, jag är ju inte vad jag själv skulle kalla en vanlig eller normativ person med normala intressen, likes eller dislikes. Att stå mitt i ett publikhav som introvert person kanske inte låter som drömmen, men när hela publikhavet har höjt sina armar och sjunger med i några av ens favoritlåtar var en erfarenhet som jag aldrig kommer vilja byta bort.

I 2½ timmar spelade dom, oavbrutet. Jag visste att de, på deras konserter, brukar hålla igång i 3+ timmar men räknade av någon anledning inte detta som en riktig konsert och förväntade mig därför inte att de skulle spela så länge.

Efter typ 1½ timma av själva spelningen var jag less, då hade vi varit där i 3½ timmar. Eller less är nog fel ord, jag längtade mig snarare iväg till viktigare saker, det vill säga mitt barn. Peter hade under kvällen fått stoppa mig säkert 10 gånger från att fråga Michelle hur det gick med Zacke, och försäkrade mig om att hon faktiskt skulle höra av sig om det var så att det inte gick bra.

Men efter 1½ timmas spelning, 1½ timma av sjungande, skrikande, hoppande och ont i kinderna av allt leende, så stod jag mitt i publikhavet och kände mig som ett litet barn som tappat bort sina föräldrar i en stor affär. Jag fick varje låt att handla om hur jävla mycket jag älskar mitt barn och var några sekunder bort från att få mig själv att grina av saknad.

Och jävlar anamma, när man står några meter bort från bandet som man lyssnat på dagligen i 13+ men längtar bort så mycket att man tänker ”Men kan dom inte sluta spela någon jävla gång!?!?”, då vet man att den där längtan är for real.

Men tur i oturen så hörde Michelle av sig precis när de hade spelat klart den sista låten, så jag kunde sticka därifrån och veta att jag inte missat något.

För oavsett vad som händer i mitt liv så är Zacke det bästa och viktigaste som någonsin hänt mig och han kommer alltid sättas först!