Jag har nog aldrig fått så mycket frågor om något som jag skrivit om på min blogg, som nu när jag skrev om att vi hade budat på ett hus. Jag skämtar inte när jag säger att jag säkert fått höra ”Hur gick det med huset?” från 15 olika personer.

Som många listat ut, efter att jag inte skrev nåt mer om det, så blev det inget köp. På gott och ont, skulle jag vilja säga. Vi gillade ju alla huset. Väldigt mycket! Vi la bud direkt efter vi hade varit på första visningen. Jag var mest kär i att hela familjen faktiskt fick plats, att gården var så platt och fin och hade så mycket olika buskar och träd, och att det fanns plats för ett gym i källaren. Peter gillade storleken, att huset bara var 12 år, och alla möjligheter vi hade där. Drömmen, alltså!

Efter första visningen bestämde säljaren för att ha två visningar till, trots att vi redan hade lagt bud på utgångspriset. Ingen budade efter andra visningen och vi var ganska säkra på att ingen skulle buda efter tredje visningen heller, men vi såg den sista visningen som en av två saker – antingen skulle den få säljaren att inse att ingen annan ville köpa, eller så skulle den ”rätta” ägaren få hitta sitt drömhus. Utgångspriset var ganska nära vårt bud-tak så vi hade inte råd att gå in i något budkrig och förstod att om någon annan var intresserad så skulle vi förmodligen inte vara de som köpte huset.

Vi gick i alla fall på tredje visningen också, mest för att kolla läget på hur intresset såg ut. Inte jättemycket folk, precis som på de tidigare visningarna. Vi knatade runt och kikade på huset för en tredje gång, men nu började vi tvivla. När vi stod nere i källaren och planerade vårt gym så hörde vi klart och tydligt hur en person gick uppe på våning två. I don’t know about you, men skulle vi ha ett trevåningshus så skulle vi gärna inte vilja höra våra familjemedlemmars fotsteg när de stillsamt går runt två våningar upp.

Och sen kom det vi hade väntat på, ett bud från en till budgivare. Nu i efterhand ångrar jag det, men då i stundens hetta så var vi så upprörda över att någon försökte stjäla vårt hus att vi la ett bud på en gång. Då hoppades vi på att den andra budgivaren skulle ge upp, men tack och lov så blev det ett till bud från dem och vips så hade priset gått över vår budget och vi var out of the game.

Vi har några krav på vårt framtida hus. Att gården är nog stor för hela familjen (runt 1000 kvm), att det finns nog med rum för oss alla eller åtminstone så att det finns möjlighet att bygga till nog med rum, känslan att vi inte behöver trängas även om det finns nog med rum. Bonus är om det finns extra rum, Peter skulle vilja ha ett musikrum, jag skulle vilja ha en ta det lugnt/mys/bokhörna och hela familjen vill gärna kunna inreda ett gym. Och nu kan vi nog även lägga till att huset inte får vara lyhört.

Efter detta hus har vi varit på flera lovande visningar. Ett hus var bara en gata ifrån huset vi la bud på. Varje gång vi åker förbi där så gör det lite ont i hjärtat, huset var billigt, stort och vi skulle ha fått fantastiska grannar! Men tyvärr fanns det både radon och asbest i huset och de två faktorerna är verkligen big NO-NO’s, oavsett hur fantastiskt huset är i övrigt.

Ett annat hus var både stort, fräscht och hade en gäststuga. Men låg längst uppe i en brant backe (tänk på vintern i en stad där det inte sändas lika mycket som i Norrbotten) och såldes för hela 50% mer än utgångspriset (450k över vår budget)! :O

Tidigare i veckan var vi på en jäkligt lovande visning. Stort hus, inte galet högt utgångspris, plats för alla + lite till och i ett fint område. Men det är några frågetecken som vi diskuterar med mäklaren om, känslan av att köpa grisen i säcken är stark. Chansen att vi budar är ganska hög, gör vi det så uppdaterar jag er på studs 🙂