Kolla in den här lilla filuren! Så här ser en nöjd Zackarias ut, det bästa jag vet. Denna lilla individ är en mycket svårflirtad människa som är missnöjd större delen av dygnet. Han är ett så kallat Plusbarn / High Need Baby, vilket i hans fall visar sig mycket i att han vill ha konstant stimulans. Glöm att försöka lägga ned honom för att tvätta/göra disken/laga mat/äta/gå på toa/borsta tänderna. 9 av 10 fall är det gnäll efter max 10 sekunder. Sjal har varit livsviktigt för min mentala hälsa, men ärligt talat är det jävligt besvärligt att sjala upp så fort jag måste gå på toa eller göra tvätten. Han vill vara i famnen eller ha uppmärksamhet i princip dygnet runt, och sitter han i famnen så får famnen sällan vara stilla. Jag kan skriva ett mer utförligt inlägg om HNB senare, jag tycker att det är ett mycket intressant personlighetsdrag och förmodligen vanligare än vad folk tror.

Jag vet inte varför vi inte tänkte på det innan, men en dag fick vi en snilleblixt och kom på att en babysitter kunde vara svaret på de där små stunderna där vi behövde använda båda armarna. Jag tror nog att denna idén kom någon av gångerna då hela familjen försökt äta middag tillsammans och insett att det enda bra sättet att göra det var genom att sätta honom i bilbarnstolen och vagga honom medan vi käkade.

Så jag gjorde en raid på Facebook (jävlat säkert det bästa stället att köpa random grejer) och hittade en person som sålde denna babysitter för ynka 150:-. Sedan vi skaffade den har jag lagat nudlar flera gånger, plockat i och ur disken och till och med tvättat. It’s a miracle invention! Jag får ju förstås stanna till stup i kvarten och ge honom lite knuff, för alla som säger ”Babysitters är så bra för när barnen rör på sig så gungar de alldeles själva!” har uppenbarligen inte haft ett Plusbarn. Det där gunget som kommer från hans flaxande och sprattlande är en droppe i havet och kanske gör ett vanligt barn nöjt, men inte en high need baby 🙂

Ibland blir han förbannad, för han vill ju helst stå upp. Helst = all the time. Planen är att köpa en sån här springa runt-grej när han blir mer stabil i kroppen. Time will tell om det är något som också kan funka, vi håller ju både tummar och tår!