Bild stulen av inhabitat.com

Bild stulen av inhabitat.com

I julklapp av min bror fick jag en planteringslåda, eller vad den nu kan kallas. På företagets hemsida kallar de den en ”indoor garden”, vilket jag antar att jag kan hålla med om. Den mest lättstötta trädgård jag någonsin varit med om. Kanske den bästa julklapp jag någonsin fått. Jag älskar örter och grönsaker men jag lyckas aldrig hålla dem vid liv.

Men vad den här lådan gör är i princip… allt. Den ska fyllas med vatten (den har till och med en vattenindikator så man vet när det börjar sina) och sen har den automatiska LED ljus som slås på ett antal timmar per dygn. Det man själv måste göra är att köpa fyrkantiga växt-kit som man stoppar ner i lådan. Sen växer det!

Sist planterade vi basilika, persilja, timjan och dill. Förra veckan märktes det att de hade gjort sitt, så förr-förra veckan var jag ute i god tid och beställde fyra nya planteringsfyrkanter (vet verkligen inte vad de kallas). Nu tänkte vi testa oss på grönsaker! Paprika, chili, tomat och såklart mynta så jag kan göra mina älskade alkoholfria mojitos ♥ 🙂

Det är som sagt bara att stoppa ner de små fyrkanterna, hälla på vatten (den där blöta fyrkanten i mitten är vattenindikatorn) och vänta. Det är skitspännande att varje morgon gå och kolla om det stuckit up någon liten planta än. Det tar ett tag innan de kommer igång, men när de väl växt upp lite ur hålen så går det fort som tusan! Sedan håller de i några månader innan man måste köpa nya fyrkanter.

Den här rundan betalade vi mellan 57 och 62 kronor per grönsak, plus frakt från Frankrike. Ungefär 300 spänn för grönsaker, skatt och frakt. Jag skulle nog protestera om det var så att de höll lika dåligt som de plantorna vi köper på Coop. Exempel: myntan i krukan till vänster. Jag har plockat blad från den EN gång och nu har den fått återväxt med några miniatyrblad som aldrig blir större. Har frågat om hjälp i en fantastiskt bra plant-grupp jag är med i på Facebook och följt deras rekommendationer men jag tror att den där stackars växten är doomed.

Oh well, it was fun while it lasted!