Nu börjar dagarna och veckorna swisha förbi, alltså. På gott och ont. Samtidigt som det känns som att jag varit gravid i halva mitt liv och att det går segt framåt så går det ändå fort och insikten att jag om bara några månader kommer vara morsa till en liten huligan kryper sig på.

Jag känner mig oerhört lyckligt lottad över att jag mår så fantastiskt bra, inga krämpor och ingenting att klaga över förutom en liten cirkel på magen som gör att det ibland känns som att någon försöker brännmärka mig. Tydligen är det rätt vanligt och beror på hormoner och nerver. Men vad är det att klaga över när jag är pigg, får sova ordentligt, inte har varken ryggont eller foglossning och inte har svällt upp som en ballong (än)? 🙂

Nu har jag i alla fall klivit in i vecka 24. Här kommer lite info och grejer från två appar som jag bara älskar! Det är så kul att titta in på hur Bubblan mår och växer!

Den här svenska appen (PregLife) uppdateras ”bara” en gång i veckan med denna info, men är bra på så många andra sätt. Bland annat har den en graviditets- och babyviktkurva som en kan uppdatera hur ofta eller sällan en själv vill. Dessutom har den en sjukt bra checklista över allt en brukar behöva inför förlossningen och det nya livet som föräldrar. Checklistan kan en fylla i eftersom en skaffar alla grejer som behövs, vi har hittills betat av 25% av listan.


Den andra appen (Ovia Pregnancy) är på engelska och olik på så sätt att en kan surfa in flera gånger per dag och få ny information. Någon dag kan det stå uppdateringar om hur stor Bubblan är, hur ögonen utvecklas just nu, vad Bubblan har för sig när jag känner att han rör sig så himla mycket osv. Det gör att det alltid är intressant att kika in på appen och kolla om det har kommit något nytt. Också är det bilderna ovan, förstås. Uppdateringar om hur stor Bubblan är (det går att välja mellan olika teman, jag har valt ”Weird but cute animals” men det finns även ”Fruits & vegatables”, ”Parisian bakery” och ”Fun & games”) och hur stor lille handen är just nu jämfört med hur stor den kommer vara när Bubblan äntligen joinar oss här ute.

Det är just den där handgrejen som får mig att fatta hur kort tid det egentligen är kvar. Händerna har ju för tusan nästan växt klart! Och än har jag idag 111 dagar kvar till BF.

Time flies when you’re having fun!