I onsdags ringde morsan mig och frågade om jag inte ville ta en fika med henne på stan. Dit vi brukar gå, och även vår all time favourite – Ekolivs i Härnösand, har klappat ihop och stängt. Så vi fick pallra oss iväg till Wayne’s Coffee istället, inte för att det är ett värre ställe att fika på men det kändes förstås mer personligt på Ekolivs då vi länge kunde ha intressanta konversationer med ägarna där.

Jag har ju inte haft så många fika-alternativ förutom Ekolivs, det enda jag försökt käka på Wayne’s förut var deras chokladboll som at first glance verkar vegansk, men som tyvärr innehåller margarin med animaliskt D-vitamin. Men jag körde en googling som jag alltid gör när jag ska fika eller äta på en kedja, och kom fram till det här inlägget på Vegokoll.

Och hips vips så hade jag lärt mig att Wayne’s glutenfria cookie passar oss veganer. Hooray! Sen sörplade jag även i mig en koffeinfri kokoslatte. Så. Jäkla. God. Jag är mycket tacksam för att det finns många produkter gjorda på/med min favoritsmak 🙂

Det blev dock en snabb fika, det var sjukt mycket folk där – nästan så att vi inte hittade någon plats, och dessutom var det cold as hell! -23° i Härnösand igår. Vi tog en liten promenad ner till stan för att köpa garn i nån butik i Prismagallerian, men såklart hade de också stängt ner. What the hell! Såklart är Birsta fantastiskt att shoppa i, men det skulle ju vara great om Härnösandsborna även kunde spendera liiite pengar i såna butiker som är unika och speciella.

Så vi skiljdes åt, och jag fick 7 stycken Gränna polkagrisar med mig. Jag är sååå glad att Gränna Polkagriskokeri förstod att det finns folk som inte vill äta polkagrisar med krossade löss i, och därför även färgar med hallon. Sist jag och mamma var på Ekolivs (innan vi visste att de skulle stänga) så köpte jag en till Peter, en till Bellan och använde en till att smaksätta knäcken med. Så nu när de hade 50% på hela sortimentet så for morsan in och gick bananas och köpte sju stycken till mig.

Hahaha, mor min alltså. Precis som jag – allt eller inget 🙂 ♥