Jag antar att jag måste börja blogga lite mer regelbundet nu när jag har ändrat min mammas Chrome-startsida till denna adress istället för gamla bloggen som numera är helt raderad.

Hej, lilla mamsen! ♥

Nu är julen i alla fall slut och jag är väldigt tacksam över det. Inte för att jag inte uppskattar att äta god mat och spendera tid med de jag älskar mest, men mer för att julen ger mig jättemycket ångest och jag ogillar konsumtionshetsen som julen genomsyras av.
Men i år har jag varit lite mindre Grinch än vanligt. Jag har dessutom bara blivit kallad Grinchen kanske tio gånger i år, så familjen måste ju ha känt av att mitt julförakt inte var lika starkt i år 🙂

I år var vi dessutom en liten skara, bara 7 personer på julafton. Förra året, då vi firade på juldagen, var vi typ 13 pers eller nåt liknande. Galet! Men finns det hjärterum så finns det stjärterum, och hjärterum har vi gott om!

Hur som helst så fick jag jättefina julklappar i år. Ett pyjamas-set med tillhörande tofflor, boken som ni ser ovan, en jättefin tröja, ett tröj- och byxset som just nu är aaaningen för litet, en elektrisk värmemadrass, och sist men inte minst biljetter till Mammas Nya Killes föreställning här i Härnösand. Glömde jag någon klapp nu? Ja, hur som helst var dagen och kvällen mycket lyckad.

Maten var awesome. Helveganskt bord förutom Tildes skinka, kalvsylta, prinskorv och köttbullar. Men det bidrog morsan med, så vi slapp 🙂
Vi lyckades få till en helt fantastisk seitanskinka på första försöker. Eller ”vi” betyder egentligen Peter, jag tillhandahöll bara receptet.
Det enda jag saknade på bordet var prinsesskorv men de två sorterna jag har hört ska vara goda fanns ej att hitta och då tycker jag inte att det är värt att köpa/göra om vi inte vet att det ska vara smarrigt.
På bordet i år hade vi veganssons, inlagda rödbetor, skagensnittar, senapssnill och inlagd snill, friterad brysselkål, seitanskinka, morotslax, rödbetssallad, göttbullar och Astid & Apornas sylta. Till efterrätt drack vi en kall äppelglögg och barnen fick hallonmousse medan vi vuxna fick citronmousse.
Så jäkla lyckat att jag vill grina.
Det är egentligen ganska konstigt att säga, men jag är så glad att våra familjer har accepterat att vi inte längre vill äta nedmalda eller stekta djurdelar. Det är helt fantastiskt och jag är så tacksam!

Nu är i alla fall stressen över och vi har det lugnt ett tag till eftersom barnen spenderar nyår hos deras mor och Peter ändå jobbar den dagen.
Att ta det lugnt är fan min favoritsyssla.

Men håll tummarna nu att jag för en gångs skull lyckas uppdatera någorlunda regelbundet. Hååååålllll deeeeeeem!