cafe-skeppsbron-01 Jag hade tänkt skriva om mitt första besök på Café Skeppsbron samma helg som jag drog dit, men jag är ju inte bäst på sånt (att göra saker som jag tänkt/lovat på internet) så nu får det bli två inlägg i ett.

Café Skeppsbron är alltså ett nyöppnat café här i Härnösand. Det ligger lokalerna där Tigers Bageri låg förut, men det ser heeeelt annorlunda ut där inne nu så det är ganska kul att komma in och se den nya inredningen när en varit på Tigers förut och vet hur det såg ut då.

Jag hade inte ens hört talats om Café Skeppsbron (hade dessutom glömt bort att Tigers Bageri hade stängt) förrän en av mina kompisar skrev på Facebook att hon hade varit där.. och käkat veganmacka! Det finns ju inte riktigt två tusen ställen med vegankäk i Härnösand så då bestämde vi oss på en gång att vi skulle dra dit ungarna.

Både jag och Peter käkade veganmacka, men tyvärr fick jag inte till någon bra bild på mackorna. Jag är lite för lat för att använda manuell fokus och då blir bilder som inte är på människor eller stora objekt oftast inte bra. Jaja, whatver. Jag är ingen jävla fotograf 🙂

cafe-skeppsbron-02

Tjejerna käkade varsin avokado & mozzarellamacka och Daniel tog en ostmacka och vi var alla fem väldigt nöjda när vi gick därifrån.

 

Några veckor senare bestämde jag mig för att dra dit igen, denna gång utan familj fast med en god vän istället. På lördagar och söndagar har de pannkaksbrunch. Även denna gång med veganalternativ, så gissa om vi blev glada. Igen!

cafe-skeppsbron-03

Här får ni nöja er med en mobilbild, för det var snöstorm dagen till ära och jag tror inte att min kamera har något allväderskydd.

Anywayz, vi fick 4 pannkakor var och fick välja tillbehör på en lista. Jag tror att de hade 6 olika alternativ och 95% av allt på listan gick att göra veganskt. De fyra jag valde var kolasås (som ej fanns vegansk, så jag fick jordgubbssylt istället), crème fraiche, mango- & citronsås och nötter. Hur gott som helst, jag lär ju återkomma både med och utan familj i framtiden 🙂