När jag ska jag lära mig? När det gäller blogg och vlogg ska jag aldrig lova någonting, för mina planer för just dessa saker ändras ganska fort och då ser jag ut som ett asshole.
Jaja, jag får väl vara ett asshole när det gäller dessa två grejer då, jag kan väl inte vara perfekt all the time 😉
Innan jag och Peter åkte till Stockholm så sa jag i min sista vlogg att jag skulle uppdatera bloggen medan vi var där, vilket ni uppenbarligen ser att jag failade på. Jag sa också att jag skulle spela in en vlogg för varje dag, alltså fyra stycken, men tyvärr var jag sjuk som satan i två dagar och halvsjuk som satan de andra två, så det blev bara två vloggar. Jag har inte ens börjat redigera dem än men jag kan tänka mig att de suger.

Huuuur som helst. Nu, två veckor senare, jag har tömt kameran på bilder så varför inte peta in alla i ett och samma inlägg? Effektivitet!
Här kommer därför några få bilder i no particular order. Jag har några till på telefonen också men jag har inte orkat peta över dem till datorn än så de får vänta 🙂

stockholm-01
Jag åt en sjukt undermålig pasta på Vapiano i Mall of Scandinavia, men diggade deras inredning och koncept. Svårt att förklara i några få ord, speciellt när det är jag som i allmänhet har svårt att korta ner mina uttalanden och berättelser. Jag kan känna en stor tacksamhet över att de hade märkt ut alla veganrätter på menyn, men lite tråkigt att de endast hade tre eller fyra pastarätter av den massiva uppsättning av olika rätter de serverade. Jag tog den mest ”avancerade” pastan de hade, spaghetti med vitlök, chili och persilja (tror jag), fräst i olja. Mycket innovativt.
MEN, de hade en fantastisk hallonsorbet som var vegansk, sååååå jäääävla gooood!

 

stockholm-02
Vad mer behöver jag säga än att detta var den mest awesome rulltrappa jag någonsin sett?

 

stockholm-03
Alla i vår närhet vet redan det, men det finns säkert en massa lurkers här som missat. Peter bröt lillfingret (eller tekniskt sett, lillfingerleden) utanför Mall of Scandinavia. Det var såhäääär nära på att bli bråk mellan en gångtrafikant och bilförare vid ett övergångsställe, och då klev Peter direkt in i sin yrkesroll och stod redo att kuta dit och gå emellan. Men det blev aldrig några slängda knutnävar, men däremot snubblade han mot en ståltrappa medan han försökte hålla koll på stämningen – med brutet finger som resultat. Detta var dagen efter då han fortfarande var övertygad om att det inte var någon fara. Men tjatkärring som jag är så vann jag fighten om att åka till sjukan eller inte, så när vi landade i Sundsvall igen så åkte vi direkt. Nu ska vi vänta några dagar till innan vi får veta om de måste skära upp fingret och stapla ihop benbitarna.

 

stockholm-04
Och till sist, ett litet vegantips för alla på Arlanda. Efter två miljoner googlingar så var vi så jävla less att försöka jaga käk att vi bestämde oss för att bara fråga runt. Jag har lite svårt att lita på butiker och restauranger då jag så många gånger varit med om att folk helt enkelt inte har koll, men tyvärr måste en ju slänga sig ut i det okända ibland. På East & West har de vegandumplings. Jag smällde i mig 10 stycken, doppade i soja var de faktiskt riktigt goda.

Reflektioner och åsikter angående Stockholm:
– Vilket horribelt men samtidigt underbart ställe för introverta. Det är så jävla mycket folk hela tiden, överallt, att paniken snabbt kickar in och hela världen känns så crowded. Men däremot bryr sig ingen om någon annan, alla håller sig till sig själva, och den enda interaktion vi hade med någon annan människa var när en kille frågade om han var på väg att kliva på rätt linje om han ville ta sig till Friends Arena.
– Hotellet vi bodde på var top 10 av 160+ hotell i Stockholm, men var det värsta hotellet vi har bott på de senaste åren. Ingen av oss har någonsin varit med om så oerhört oengagerad receptionspersonal, och då träffade vi på minst 3 olika. Vi hade ett lindrigare stopp i handfatet på rummet, det luktade avlopp från duschen (ni vet, när avloppet inte har blivit spolat i på länge) och toalettstolen satt så nära väggen och toalettrulle-hållaren att Peter fick sitta snett på toastolen för att rymmas. Hade vi inte använt våra hotellpoäng och faktiskt behövt betala pengar för rummet så hade vi klagat på en gång. Men lathet always wins.
– Och sist men inte minst… vet ni hur fantastiskt det är att som vegan komma från en stad som Härnösand/Sundsvall och kliva in i en stad där det finns helveganska ställen? Food trucks, glass-ställen och restauranger? I WAS IN HEAVEN! Jag kände mig inte ”utanför” som jag ofta gör, inte som en ovanlig människa med jobbiga och konstiga önskemål. Det var fan nästan som att vara en köttis igen, det kändes som att jag var inom normen igen.

Att åka dit var också sjukt positivt på ett sånt sätt att jag idag uppskattar småstadslivet mer än vad jag gjorde innan. Varför Tilde vill flytta till Stockholm kommer jag nog aldrig förstå mig på 🙂
Det enda som var tråkigt var att vi hade så fullspäckat schema att jag inte hann hälsa på två personer jag verkligen ville träffa. Förlåt, E och M! ♥ Nästa gång! Jag hann dessutom bara besöka 1 av 2 food trucks som jag hade längtat efter såååå mycket! Bajs. Men nästa gång vi drar dit tar vi med oss alla familjens avkommor och då ska jag tvinga med alla barn på en massa veganäventyr, moahahaha! 😀